Ràdio Tortosa

Home

Escoltar en directe...
16:05h a 17:00h

Sentim la música

i després...
   Butlletí Informatiu


La Ràdio

21/11/2016 Tortosa 0 comentaris imprimir enviar a un amic

Tortosa lamenta la mort del pintor Francesc Todó

L'any 1946 va fer la seva primera exposició a la Sala Vinçon en el que va ser el principi d'una llarga i fructífera carrera, que el va portar a exposar en diversos museus d'arreu del món. (1977) de Joan Oliver, entre d'altres, i va conrear el gravat, el monotip, el dibuix i la pintura. Després d’un postimpressionisme convencional, l'artista va passara una figuració esquemàtica de les màquines complexes i pulcres i, posteriorment, va evolucionar cap a unes representacions clares, planes i precises de temes intimistes i nostàlgics que ell anomena 'La Catalunya tronadeta'.

El Museu de Tortosa va dedicar-li una exposició retrospectiva de la seva obra. En aquest sentit, l'Alcalde ha destacat que aquest és el millor homenatge que va poder rebre Todó en vida perquè va estar molt satisfet d'aquesta exposició. 

Justament el passat mes de maig, i com a mostra d'agraÏment a la ciutat, Francesc Todó va ser a Tortosa per fer lliurament d'una de les seves obres, un bodegó, al Museu de Tortosa. Ell expressava així la seva gratitud a la ciutat... Francesc Todó va participar als Salons d’Octubre i el 1952 va guanyar el premi de gravat Rosa Vera i el 1954 l'especial de dibuix del Tercer Saló del Jazz. Posteriorment, després d'obtenir una beca, va viatjar per França, Bèlgica, Holanda i Anglaterra i va participar als Salons de Maig de Barcelona. L'artista va exposar sovint a Madrid, París, Palma, Bilbao, València, Illinois, Cali i Mèxic DF. Va obtenir una beca March el 1965 i el 1969 va ser professor de pintura a la Universitat dels Andes de Bogotà, on també va exposar. Francesc Todó va realitzar les escenografies 'Una voce in off' (1962) de Xavier Montsalvatge i 'Bestiari' El 2001 va rebre la creu de Sant Jordi per la seva trajectòria artística i el 2006 la sala Vinçon va acollir l'exposició 'Todó-Vinçon / 1994-2006'.

 

Comparteix

0 comentaris

DEIXA UN
COMENTARI.

AVIS: Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats. Per a més informació, consulteu les normes d'ús.


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773