Home

Escoltar en directe...
15:05h a 16:00h

Ruta 66

amb Pitu dos Santos
i després...
   Butlletí Informatiu


La Ràdio

08/09/2017 Tortosa 0 comentaris imprimir enviar a un amic

Movem Tortosa presenta propostes de millora a les Ordenances Fiscals

En l'ambit social, des de Movem proposen la creació de la bonificació de l'IBI en funció de la renda i el valor cadastral; bonificar en un 80% l'Impost de Vehicles per als autònoms que hagin extingit la seva activitat laboral; i una bonificació del 20% del gual a partir de la renda.

Des de Movem Tortosa també s'aposta per premiar els ciutadans que siguin més responsables en l'àmbit medi ambiental. Proposen la reducció de la taxa d'escombraries entre un 10 i un 20% en funció de l'ús de la deixalleria municipal, tal i com es fa en d'altres ciutats de Catalunya. Una altra proposta passa perquè els locals d'ús comercial paguin una quantiat fixa en funció del tipus de residu que generin. A banda, Movem també proposa bonificar l'IBI entre un 15 i un 30% en edificis que utilitzin energia solar i que per normativa no estiguin obligats a fer-ho. En aquest sentit, el grup de Movem aposta per bonificar un 40% de l'IAE si s'utilitza l'energia solar en l'activitat econòmica; i una subvenció del 90% en l'impost de construccions per a noves construccions amb certificació energètica del tipus A. En relació a la taxa d'aparcaments (Zona Blava) Movem Tortosa proposta bonificar els vehicles que contaminin menys. I pel que fa  la taxa de Mercats, la proposta és e bonificar un 20% a la venda de productes ecològics.

Movem Tortosa també vol impulsar la creació de llocs de treball al municipi i per això ha presentat també una bateria de propostes que passen per bonificar l'IAE entre un 10 i un 40% a les empreses que incrementin les plantilles amb contractes indefinits; l'exempció del 100% de la llicència d'obertura de noves activitats econòmiques si es crea més d'un lloc de treball; i que les locals sense activitat econòmica paguin el tipus més baix de la taxa d'escombraries.

 

Comparteix

0 comentaris

DEIXA UN
COMENTARI.

AVIS: Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats. Per a més informació, consulteu les normes d'ús.


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773