Ràdio Tortosa

Home

Escoltar en directe...
16:05h a 17:00h

Sentim la música

i després...
   Butlletí Informatiu


La Ràdio

21/11/2016 Tortosa 0 comentaris imprimir enviar a un amic

El Ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova els Pressupostos municipals per al 2017

Movem Tortosa considera que aquests pressupostos no responen a les necesssitats urgents que té la ciutadania, no s'han consensuat i a més des del punt de vista social són insuficients. El portaveu de Movem, Jordi Jordan va carregar contra ERC per la seva incohrència respecte al que havia propostat l'any passat quan encara no estava al govern, i el que ha fet ara que té la responsabilitat d'Hisenda.  

Per la seva banda el portaveu del grup socialista, Enric Roig, va argumentar el seu vot en contra perquè són uns pressupostos poc creïbles, amb insuficients recursos per a promoure polítiques d'ocupació, de justícia social o pel manteniment de la via pública. Segons Roig són uns pressupostos que perpetúen la mala gestió del govern municipal i són un reflex dels projectes fallits. 

La CUP va qualificar els pressupostos de continuïstes amb poc pes de la despesa social. El grup cupaire ha criticat la partida destinada a pressuposts participatius i el seu portaveu, Xavier Rodríguez, va retreure unes declaracions de l'alcalde en què assegurava l'any passat que destinar 150.000 euros a aquest concepte seria irrisori.

Malgrat que el PP ha donat suport als pressupostos del govern municipal, considera que les partides destinades a la neteja viària, enllumenat o als serveis socials són minses, així com també es queda curta, segons el PP, la partida destinada als pressupostos participatius . Malgrat tot, el portaveu popular, Xavier Dalmau, però va tornar a donar confiança al govern. 

 

El pressupost general (despeses consolidat) és de 69 milions d' euros, amb una variació del 4,22% respecte 2016. El pressupost de l'Ajuntament suma 35 milions euros, amb un increment del 8,77%. Les principals inversions són: la nova piscina i complex d'aigües (3.280.000 euros), les inversions a les EMD (440.000), la reforma del pont de l'Estat (340.000), el manteniment de la via pública (126.750) o la rehabilitació d'edificis (30.000). Una de les principals novetats en aquest àmbit és la dotació amb 150.000 euros per a les actuacions que determinarà la ciutadania a través d'un procés participatiu.

Comparteix

0 comentaris

DEIXA UN
COMENTARI.

AVIS: Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats. Per a més informació, consulteu les normes d'ús.


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773