Ràdio Tortosa

Home

Escoltar en directe...
16:05h a 17:00h

Sentim la música

i després...
   Butlletí Informatiu


La Ràdio

14/01/2016 Tortosa 0 comentaris imprimir enviar a un amic

Movem, PSC i la CUP acusen CiU i ERC de manca de transparència en l'elaboració del PAM

A falta encara d'una valoració més exhaustiva que els diferents grups polítics faran els propers dies, des de Movem Tortosa, el seu portaveu Jordi Jordan, ha retret al govern municipal que no hagi comptat amb la ciutadania per elaborar el document que ha de servir de full de ruta per als quatre anys de mandat. Jordan també s'ha mostrat molest pel fet que s'ha presentat el PAM abans als mitjans de comunicació que als grups polítics del consistori, cosa que demostra, segons el portaveu de Movem, que CIU malgrat tenir minoria segueix amb la mateixa tònica dels últims anys amb la complicitat d'ERC a qui ha acusat de ser la crossa de Convergència. Jordan també ha criticat els republicans per incomplir les promeses de transparència.

En termes similars s'ha expressat el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, que ha acusat de falta de transparència el govern municipal i el grup que li dóna suport, ERC, pel fet que l'oposició s'ha hagut d'assabentar per la premsa del contingut del PAM. També critica que la ciutadania no hagi pogut dir la seva en l'elaboració d'aquest pla. Segons Roig, es tracta d'un document que està ple d'obvietats.

A falta d'analitzar-lo més detalladament, a primer cop d'ull al full de ruta del govern municipal li falta contemplar un pla de xoc de manteniment de la via pública, reivindicat en reiterades ocasions pel grup socialista, però també per entitats veïnals.  

Per la CUP el Pla d'Acció Municipal és continuïsta i poc ambiciós i constata que el govern municipal de CiU es dedicarà els propers anys de mandat a continuar gestionant la ciutat sense encarar els principals problemes que té, com els d'emergència social que viu molta gent. Del contingut de les 424 propostes, la CUP-AE considera que la major part de les propostes són revisions de qüestions que ja estan fent-se, altres aspectes que s'han de fer en la gestió d'una ciutat i actuacions, en general, de poca envergadura. Segons el portaveu de la CUP, Xavi Rodríguez, no es percep en l'àmbit social, l'aportació d'ERC. 

El grup municipal cupaire també lamenta haver-se assabentat de la presentació d'aquest pla per la premsa. Xavi Rodríguez ha assegurat que el govern de Ferran Bel continua sense acceptar propostes ni de la ciutadania ni dels grups a l'oposició.

Segons la CUP en el PAM presentat per CiU i ERC, no apareix una clara aposta per revitalitzar el nucli antic, un dels problemes més greus que té la ciutat. També retreu que el PAM no inclogui la instal.lació d'un ascensor o escales mecàniques per accedir a l'hospital Verge de la Cinta, com es va aprovar en una moció a l'Ajuntament i només parli de millorar l'accessibilitat al centre hospitalari sense cap més concreció.

Des de la CUP-AE han valorat en canvi positivament que es contemple la construcció de la piscina. Així com actuacions en l'àmbit social com els projectes d'atenció a la infància i la continuïtat del procés comunitari, o l'ampliació del carril bici, entre d'altres.

 

Comparteix

0 comentaris

DEIXA UN
COMENTARI.

AVIS: Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats. Per a més informació, consulteu les normes d'ús.


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773