Home

Escoltar en directe...
15:05h a 16:00h

Ruta 66

amb Pitu dos Santos
i després...
   Butlletí Informatiu


La Ràdio

07/09/2017 Tortosa 0 comentaris imprimir enviar a un amic

L'ocupació turística creix un 12% a Tortosa els mesos d'estiu

El nombre de visitants als tres punts d'informació turística municipal (antic escorxador, Centre d'Interpretació del Renaixement i Jardins del Príncep) s'ha situat en 13.025 durant els tres mesos, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat (12.214). Pel que fa al perfil del visitant, creixen els situats en la franja de 45-54 anys (+6%) i de 55 a 64 (3%), la qual cosa reforça el paper de destinació familiar de Tortosa. Quant a la procedència, els visitants de Barcelona creixen un 11%, així com els del Camp de Tarragona (2%) i comarques de Ponent (4,73%). Els de la resta de l'Estat també creixen, gairebé un 8%, essent el mercat emissor més dinàmic el de València (24%), Madrid (21,9%), Euskadi (7,2%), La Rioja (5,6%) i Aragó (5,2%). Si parlem de turisme forani, el francés continua al capdavant (48,3%), encara que retrocedeix 6 punts, mentre que l'alemany (11,6%) creix un 4%, seguit del britànic (9%), l'holandès (7,3%) i el rus (4,3%), que es recupera sensiblement.

 

El regidor de turisme, Josep Monclús ha explicat que les estadístiques "validen l'aposta que estem fent des de l'Ajuntament de Tortosa per desestacionalitzar l'oferta, amb creixements en l'ocupació hotelera, una dada molt important que contribueix a la creació de riquesa i ocupació estable, al temps que afavoreix la viabilitat de les empreses del sector". El regidor ha recordat algunes de les iniciatives municipals en el sector turístic, com l'aprofitament del riu Ebre, amb la recuperació del llagut Lo Sirgador i el suport al projecte Via Blava, l'adhesió a segells i marques turístiques com la Destinació de Natura de Mutanya en Família o la Marca Ciutats en Caràcter, també la implantació del festival internacional de Cine Turístic, la potenciació de la recreació històrica dels Miquelets, la millora de la senyalització turística i la il·luminació de Catedral, Palau Episcopal i Castell de la Suda.

Comparteix

0 comentaris

DEIXA UN
COMENTARI.

AVIS: Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats. Per a més informació, consulteu les normes d'ús.


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773