Ràdio Tortosa

Home

Escoltar en directe...
16:05h a 17:00h

Sentim la música

i després...
   Butlletí Informatiu

La Ràdio


Pàgina 1 de 10
Següents »
 • L'Alcalde de Tortosa fa traslladar les urnes propietat de l'Estat a la Caserna de la Policia Local

  L'Alcalde de Tortosa fa traslladar les urnes propietat de l'Estat a la Caserna de la Policia Local

  L'Alcalde de Tortosa ha ordenat traslladar les urnes que són propietat de l'Estat fins a la caserna de la Policia Local perquè el cos les custodiï.  Ahir a la nit els Mossos d'Esquadra van comunicar al Cap de la Policia Local de Tortosa la instrucció de la Fiscalia que els ordena a custodiar les 24 hores del dia, tot el material susceptible de ser utilitzat pel referèndum de l'1 d'octubre. Les urnes, que s'utilitzen habitualment en els diferents comicis electorals, són propietat de l'Estat però es guarden al magatzem de la Brigada municipal. L'alcalde ha explicat que, per evitar enviar efectius policials a aquest magatzem a custodiar les urnes, cosa que suposarua una despesa de recursos públics, ha ordenat que es traslladin les urnes a la caserna de la Policia Local.

   

 • Mor als 97anys el polític i periodista tortosí Josep Subirats Piñana

  Mor als 97anys el polític i periodista tortosí Josep Subirats Piñana

  El polític i periodista tortosí, Josep Subirats Piñana ha mort a l'edat de 97 anys, a la ciutat de Barcelona on residia des de feia molts anys. Subirats Piñana, nascut a Tortosa el 28 d'abril de 1920, fou membre de la Comissió dels Vint que redactà l'avantprojecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1979 L'any 1934 entrà com a redactor en el diari republicà El Pueblo, de Tortosa, fundat per Marcel·lí Domingo, del qual va arribar a ser director el 1937. Secretari de l'Associació de Premsa de Tortosa, serà nomenat el 1938 delegat de propaganda de la Generalitat a la cinquena vegueria. Mobilitzat per l'exèrcit republicà fou capturat el 1939 per tropes mores al front de Vilalleons i portat inicialment a Vic. Fou empresonat i condemnat per un consell de guerra sumaríssim a cadena perpètua (pena commutada l'octubre de 1944).Passà set anys a la presó de Pilats de Tarragona i en diferents batallons de penat.

 • L'Ajuntament de Tortosa manté la congelació de tots els impostos i rebaixa un 1% la taxa d'escombraries per al 2018

  L'Ajuntament de Tortosa manté la congelació de tots els impostos i rebaixa un 1% la taxa d'escombraries per al 2018

  El govern municipal de Tortosa, format per PdECAT i ERC, presenta una proposta d'ordenances fiscals per al 2018 seguint la línea dels darrers anys: congelació de tots els impostos, taxes i preus públics. A excepció de la taxa d'escombraries que baixa un 1%, que acumula una rebaixa del 13% en cinc anys. Amb aquesta minva, ha explicat l'alcalde, el rebut de la brossa que paguen les llars tortosines és avui inferior al de 2008, quan es va implantar la recollida selectiva a la ciutat. Una altra novetat és que, juntament amb Base, l'organisme autònom de la Diputació de Tarragona encarregat de la recaptació, es facilitarà a la ciutadania de Tortosa l'agrupació de tributs i el fraccionament anual en 9 pagaments.

   

   

 • El Festival d'intervencions efímeres 'A Cel Obert' de Tortosa, obre nous espais patrimonials del nucli antic

  El Festival d'intervencions efímeres 'A Cel Obert' de Tortosa, obre nous espais patrimonials del nucli antic

  Diversos edificis patrimonials del centre històric de Tortosa es transformaran, durant el cap de setmana del 6, 7 i 8 d'octubre, per acollir les creacions dels artistes guanyadors de la quarta edició del festival d'intervencions efímeres A Cel Obert. Amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni arquitectònic de la ciutat i amb el de promoure la creativitat entre creadors de diferents disciplines, el festival s'ha anat consolidant creixent en nombre d'espais, artistes i visitants. Enguany, el tema d'A Cel Obert és la perspectiva. Aquesta quarta edició del certamen ha rebut vora un centenar de propostes a concurs per part de creadors d'una dotzena de països.

 • El programa 'Sempre Acompanyats' arribarà a més barris de Tortosa

  El programa 'Sempre Acompanyats' arribarà a més barris de Tortosa

  Tortosa consolida i amplia la seva atenció cap a la gent gran que viu en situacions de "soledat no volguda" a través del programa 'Sempre Acompanyats'  que impulsen conjuntament l'Ajuntament, Creu Roja i  l'Obra Social "la Caixa". Actualment hi ha 39 persones que han estat ateses pel programa i s'ha ampliat també l'àmbit d'acció a tres barris més de la ciutat: Nucli Antic, Temple i Sant LLàtzer, que se sumen als de Ferreries, Centre i Remolins, on es va iniciar el projecte. 'Sempre Acompanyats' es va crear ara fa quatre anys i va nèixer amb l'objectiu d'atendre un col·lectiu considerat vulnerable socialment i, al mateix temps, sensibilitzar la societat sobre aquesta problemàtica.  En els propers dies tindran lloc a Tortosa diverses activitats destinades a informar la ciutadania d'aquest projecte. 

 • L'alcalde de Tortosa s'acull al dret a no declarar davant la Fiscalia i reitera que no ha comès cap delicte

  L'alcalde de Tortosa s'acull al dret a no declarar davant la Fiscalia i reitera que no ha comès cap delicte

  L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha estat escassos cinc minuts davant del fiscal a la Fiscalia del Tribunal Suprem, els necessaris per acollir-se al seu dret a no declarar i remetre la seva declaració a la futura compareixença davant del magistrat instructor. Bel ha comparegut avui dimarts voluntàriament davant la Fiscalia, a petició d'aquesta i sense esperar a la tramitació del suplicatori al Congrés, preceptiva per la seva condició d'aforat.

 • Càrrecs electes de candidatures d'esquerres a les Terres de l'Ebre donen suport a un manifest reclamant la celebració del referèndum l'1 d'Octubre

  Càrrecs electes de candidatures d'esquerres a les Terres de l'Ebre donen suport a un manifest reclamant la celebració del referèndum l'1 d'Octubre

  Una trentena de càrrecs electes de diverses candidatures municipalistes d'esquerres a les Terres de l'Ebre han subscrit un manifest per la democràcia, la llibertat i la convivència, en què denuncien la suspensió 'de facto' de l'autonomia de Catalunya i reclamen diàleg perquè es pugui celebrar un referèndum acordat amb l'Estat. Malgrat això, reclamen al govern de Rajoy que no impedeixi l'1 d'octubre. Entre els càrrecs electes que donen suport a aquest manifest hi ha alcaldes i alcaldesses, com és el cas dels batlles de La Sénia, Joan Moisés (Grup x La Sénia) i de Corbera d'Ebre, Antoni Álvarez o l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura del PSC. També s'hi han sumat, entre d'altres, els regidors i regidores del grup municipal de Movem Tortosa.

 • Unes 200 persones es concentren a Tortosa en suport a l'alcalde Ferran Bel abans de comparèixer davant del Fiscal pel Referèndum

  Unes 200 persones es concentren a Tortosa en suport a l'alcalde Ferran Bel abans de comparèixer davant del Fiscal pel Referèndum

  Unes 200 persones s'han aplegat a primera hora d'aquest matí a la plaça de l'Ajuntament per donar suport a l'alcalde de Tortosa just abans que es desplaci a Madrid per compareixer davant del Fiscal General de l'Estat, on ha estat citat pel seu suport al referèndum.

  Bel és el primer i únic dels alcaldes catalans citats pel Ministeri Fiscal que farà la seva compareixença a la capital espanyola, per la seva condició d'aforat com a diputat al Congrés. L'alcalde de Tortosa ha decidit comparèixer sense el tràmit del suplicatori a la Cambra espanyola però no ha volgut avançar si s'acollirà al seu dret a no declarar. Ferran Bel ha defensat que no farà marxa enrera en el seu suport al referèndum.

   

   

 • Més de 500 participen a la concentració a Tortosa per rebutjar l'operació policial a Catalunya i a favor del Referèndum de l'1 d'Octubre

  Més de 500 participen a la concentració a Tortosa per rebutjar l'operació policial a Catalunya i a favor del Referèndum de l'1 d'Octubre

  Més de 500 persones s'han concentrat aquest dimecres a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa a favor de la democràcia i la llibertat i en contra dels escorcolls de la Guàrdia Civil a les dependències de la Generalitat a Barcelona. Els portaveus d'ERC, Josep Monclús, de  la CUP, Xavi Rodríguez, de  Movem Tortosa, Jordi Jordan, i del PDeCAT, Meritxell Roigé, han llegit el manifest 'Catallunya en estat de setge' on s'ha rebutjat l'actuació policial repressiva del govern de Rajoy.

 • L'Alcalde de Tortosa assistirà a la citació de la Fiscalia dilluns a Madrid

  L'Alcalde de Tortosa assistirà a la citació de la Fiscalia dilluns a Madrid

  L’alcalde de Tortosa i diputat del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha confirmat que assistirà a la citació de la Fiscalia del Tribunal Suprem el pròxim dilluns en relació a la convocatòria de l’1-O. Bel ha demanat poder comparèixer a les 17.00h de dilluns –la citació “voluntària” era per a les 12h- d’acord a la seva defensa.


Pàgina 1 de 10
Següents »


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773