Home

Escoltar en directe...
07:00h a 09:00h

Notícies en Xarxa - Edició matí

amb Oriol Pujadó i Helena Puigdueta
i després...
   La punta del diamant

La Ràdio


Pàgina 1 de 10
Següents »
 • El pont de l’Estat de Tortosa es reobre demà dijous al trànsit, en un sentit de circulació de vehicles

  El pont de l’Estat de Tortosa es reobre demà dijous al trànsit, en un sentit de circulació de vehicles

  L’Ajuntament de Tortosa ha informat que demà dijous, 24 d’agost, es procedirà a l'obertura del pont de l'Estat al trànsit de vehicles, en una sola direcció (des del centre de la ciutat cap a Ferreries). Les passarel·les de vianants i bicicletes ja s'han instal·lat, i s'està ara treballant en la col·locació de la barana. 

 • La Reial Arxiconfraria de la Cinta protagonitza un cupó de l'ONCE per commemorar el 400 aniversari de l'entitat

  La Reial Arxiconfraria de la Cinta protagonitza un cupó de l'ONCE per commemorar el 400 aniversari de l'entitat

  La Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta protagonitzarà el cupó de l'ONCE que es sortejarà el proper 4 de setembre amb motiu de la celebració del quart centenari de l'entitat i de l'Any Jubilar. El Cupó presenta la imatge de la verge de la Cinta i el logotip de l'Arxiconfraria. En total es posen a la venda 5.5 milions de cupons arreu de l'Estat espanyol, tal i com ha explicat el delegat de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau. Segons el primer majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, Francesc Viñes, 'amb l'emissió d'aquest cupó de l'ONCE s'amplia la difusió del culte a la Mare de Déu de la Cinta arreu de l'Estat, que és un dels objectius de l'entitat”.

 • Tortosa presenta el cartell de la Cinta 2017 i avança els principals concerts de Festess

  Tortosa presenta el cartell de la Cinta 2017 i avança els principals concerts de Festess

  Tortosa es prepara per a les Festes de la Cinta, del 31 d'agost al 4 de setembre. L'alcalde, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Festes, Domingo Tomàs, i de la Reina de festes, Maria Bel Salvadó (Club Patí Dertusa) i Reina infantil, Dafne Terol Romero (Creu Roja Tortosa), ha donat a conèixer el cartell de la Cinta 2017. Pel que fa a actuacions destaquen els concerts de Mishima, Aspencat, Pepet i Marieta i Joan Rovira.

 • L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre redueix a només cinc dies el període de tancament per vacances

  L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre redueix a només cinc dies el període de tancament per vacances

  L'Arxiu Comarcal del Baix Ebre només tancarà al públic per vacances d'estiu del 21 al 25 d'agost, a diferència d'altres anys en què aquest període comprenia tot el mes. La disponibilitat de més personal permet reduir el període de tancament de l'Arxiu a només cinc dies, la qual cosa permet posar el fons arxivístic a disposició d'estudiosos que aprofiten les vacances d'agost per treballar  L'horari d'obertura durant els mesos d'agost i setembre és de 8 a 15 hores i a partir de l'1 d'octubre serà de 9 a 18 hores ininterrompudament.

 • L'advocada Anna Rehues serà la nova alcaldessa-pedània dels Reguers en substitució d'Esther Vidal

  L'advocada Anna Rehues serà la nova alcaldessa-pedània dels Reguers en substitució d'Esther Vidal

  L'advocada Anna Rehues serà nomenada alcaldessa pedània dels Reguers (Baix Ebre) el proper 28 d'agost. Rehues pren el relleu d'Esther Vidal, que ha ocupat el càrrec durant deu anys. Vidal, que també ha estat quatre anys regidora de l'ajuntament de Tortosa, renuncia al càrrec de batllessa de la pedania per poder dedicar-se plenament a la seva professió de docent. Satisfeta per la feina feta, Vidal ha destacat algunes de les actuacions dutes a terme als Reguers com les millores de la zona esportiva, el nou consultori mèdic, les reformes a l'escola o l'arranjament de carreters i camins. 

 • La majoria d’alcaldes del Baix Ebre, a favor de l’acord entre el Departament de Territori i el Ministeri de Foment per descongestionar l’N-340

   

  La majoria d'alcaldes del Baix Ebre ha valorat com a positiu l'acord entre el Departament de Territori de la Generalitat i el Ministeri de Foment per descongestionar el trànsit a la carretera N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre. Aquest acord ha estat exposat  a la reunió que ha fet Consell d'Alcaldes del Baix Ebre. El president del Consell Comarcal, Enric Roig, ha remarcat que l'acord va més enllà de les demandes sol·licitades inicialment, però que no obstant això "la nostra posició favorable no significa cap renúncia a les inversions en infraestructures que cal fer a les Terres de l'Ebre com la finalització de l'autovia A-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i la Jana o la construcció d'un tercer carril a l'AP-7", ha afegit.

 • Una setantena de dotacions continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi de Tivenys

  Una setantena de dotacions continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi de Tivenys

   

  Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a la zona de l’incendi de vegetació forestal de Tivenys, que afecta la Serra de Cardó, amb una setantena de dotacions. D’aquestes, 51 són terrestres i 20 són aèries. El foc continua actiu i encara no està estabilitzat tot i la bona evolució del flanc esquerre. Els Bombers concentren els seus esforços a la zona del flanc dret/cap de l’incendi, la part del foc més activa.

 • L'Ajuntament de Tortosa finalitza una nova actuació de millora de la via pública

  L'Ajuntament de Tortosa finalitza una nova actuació de millora de la via pública

  Amb l'asfaltat del carrer Enric d'Ossó, al barri del Temple, finalitza avui una nova campanya de millora de la via pública a la ciutat, que inclou també la pavimentació dels carrers Pare Cirera, Sant Ildefons, Seu d'Urgell i un tram de Teodoro González. L'Ajuntament ha invertit 50.000 euros en aquesta actuació. L'alcalde, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Serveis, Domingo Tomàs, ha explicat que des del consistori s'impulsen anualment dos o tres actuacions d'aquestes característiques, amb la qual cosa durant aquest mandat s'han asfaltat més de trenta carrers i places. "Teníem un dèficit important de pavimentació a Tortosa que durant els últims anys hem anat resolent i que pretenem mantenir en els propers exercicis."

 • Els estudiants de magisteri musical podran continuar l'especialitat al Campus Terres de l'Ebre de la URV a Tortosa

  Els estudiants de magisteri musical podran continuar l'especialitat al Campus Terres de l'Ebre de la URV a Tortosa

  Els estudiants ebrencs finalment podran continuar els seus estudis de música dels Graus d'Educació Infantil i Primària al Campus de les Terres de l'Ebre. La URV ha fet marxa enrera i ha escoltat la demanda de la vintena d'estudiants afectats, de poder continuar i acabar els seus edtudis de magisteri musical a Tortosa. La Universitat els havia comunicat pocs dies abans de formalitzar la matrícula que hauríen de continuar l'especialitat de música a Tarragona.

 • La URV coordina un projecte per recuperar espais de la Batalla de l'Ebre a Camp-redó, l'Aldea i Amposta

  La URV coordina un projecte per recuperar espais de la Batalla de l'Ebre a Camp-redó, l'Aldea i Amposta

  L'EMD de Campredó i els Ajuntaments d'Amposta i l'Aldea han signat un conveni amb la Universitat Rovira i Virgili per recuperar els espais de la Batalla de l'Ebre en aquestes poblacions del Baix Ebre i del Montsià on aquest episodi bèl.lic de la Guerra Civil també va deixar una empremta important.  De fet, entre les torres de Font de Quinto, a Campredó; i la Carrova, a Amposta, situades a banda i banda del riu Ebre es va viure un dels episodis més sagnants de la Batalla de l’Ebre, just la nit que va començar, el 25 de juliol del 1938. En una maniobra de distracció, intentant creuar el riu Ebre, van perdre la vida a mans de les tropes franquistes uns 1.700 soldats en aquest punt, la majoria brigadistes internacionals, membres de la IV Unité “La Marsellesa”. En aquesta zona s’hi troben búnquers i fortificacions que mereixen ser recuperats, dignificats i interpretats. 

   

   


Pàgina 1 de 10
Següents »


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773